Tips over sportkleding en andere sportbenodigdheden

Home » » Hier vind je alle hardloopsokken

Hier vind je alle hardloopsokken


Niet alleen hardloopschoenen zijn heel belangrijk om blaren en voetblessures te voorkomen, onderschat ook het belang van hardloopsokken niet. Hier vind je meer dan 870 verschillende hardloopsokken van alle merken en informatie over deze sokken voor bij het hardlopen.


Waarom hardloopsokken?

Waarom zou je hardloopsokken dragen in plaats van gewone sokken of sportsokken? Hardloopsokken zijn sokken die speciaal voor het hardlopen ontwikkeld zijn. Goede hardloopsokken zijn naadloos, ademend, vochtafvoerend en voorkomen wrijving. Bovendien beschermen de beste hardloopsokken de hiel en tenen.

Waar koop je goedkoop hardloopsokken online?

Kijk in het overzicht van alle hardloopsokken voor meer dan 870 goede hardloopsokken. Je vindt er de hardloopsokken van alle bekende merken (en ook van minder bekende merken). Populair zijn de hardloopsokken van onder andere Falke, Avento, Nike, Feetures, Herzog, Salming, Puma, Injinji, X-Socks, Asics en Craft. Maar dat is nog maar een kleine greep uit het grote aantal fabrikanten van dit soort specialistische sportsokken voor hardlopers.

Pasvorm hardloopsokken

Bij gewone sokken maakt het niet zo uit wat links en rechts is. Goede hardloopsokken hebben een heel goede pasvorm, en hierbij verschilt de linkersok dus van de rechtersok. Let bij het aantrekken van hardloopsokken dus goed op het Links en Rechts teken in de hardloopsok.

Katoenen sokken tijdens het hardlopen

Goede hardloopsokken zijn NIET uitsluitend van katoen gemaakt. Katoen is namelijk te slecht in het afvoeren van vocht. De meeste hardloopsokken bevatten geen katoen, en anders zijn ze maar deels van katoen. Dit is ook een belangrijke reden waarom je geen gewone katoenen sportsokken moet dragen tijdens het hardlopen. Dit vergroot de kans op blaren.

Kijk in het eerder genoemde overzicht van alle sportsokken voor het complete aanbod van alle goede merken.
Menu :