Tips over sportkleding en andere sportbenodigdheden

Home » » Veilig hardlopen in het donker

Veilig hardlopen in het donker


Na je drukke werkzaamheden overdag, wil je na werktijd graag nog even lekker hardlopen. s' Zomers geen probleem, maar s' winters wordt het donker. Gelukkig is er goede hardloopverlichting en andere bescherming.


Deze bescherming kan groot zijn, maar ook klein. Zo zijn er bijvoorbeeld lichtgevende armbandjes die een wel erg bescheiden bescherming lijken te geven, maar in de praktijk bijzonder veel opvallen. En dat is waar het om gaat bij dit soort beveiliging bij hardlopen in het donker.

Nog meer opvallen doet een LED borstlamp, zoals die van Biactiff. Deze lamp is dusdanig fel dat hij er niet alleen voor zorgt dat jij gezien wordt, maar ook dat je zelf wat kan zien. Dat laatste is bijzonder veilig bij obstakels, gaten in de weg en andere hindernissen die voor narigheid kunnen zorgen in het donker omdat je ze niet ziet. Met een LED borstlamp valt het licht er ruim op tijd op en hoeft er geen ongeluk plaats te vinden.

En naast de verlichte armband en de verlichte borstlamp zijn er bijvoorbeeld nog de hoofdband met verlichting en andere beveiligingsmaatregelen om op te vallen tijdens het hardlopen in het donker.

Op verlichting bij hardlopen in het donker vind je een overzicht van de beste hulpmiddelen om veilig in het donker te hardlopen.


Onderwerp:
Hierboven vind je informatie en tips met betrekking tot veilig hardlopen in het donker. 

Menu :