Tips over sportkleding en andere sportbenodigdheden

Home » » De beste fietsjacks. Tips en informatie.

De beste fietsjacks. Tips en informatie.


Helaas is het niet altijd mooi weer als je wilt fietsen. Een goed fietsjack beschermt je dan tegen regen, wind en / of kou. Ook in de zomer is een fietsjack prettig, mits deze goed ventileert.


Je hebt fietsjacks voor de winter en fietsjacks voor de zomer. Waarbij natuurlijk de mate waarin het jack je warm houdt het belangrijkste verschil is. Daartussen "fietsen" ook nog een soort tussenjassen, die vooral geschikt zijn voor lente en herfst.

Fietsen in weer en wind

Goed ademend, winddicht en regenbestendig zijn de belangrijkste eigenschappen van een fietsjack. De bestendigheid tegen regen zorgt er voor dat je van buiten af niet nat wordt, maar goede ademende eigenschappen zijn net zo belangrijk. Deze zorgen er immers voor dat je van binnenuit, via transpiratie, niet net zo nat wordt.

Windbestendigheid is vooral bij kouder weer belangrijk. Een fietsjack kan nog zo warm zijn, als de wind door de jas heenkomt krijg je het nog koud. Let op, winddicht en goed ademend zijn eigenschappen die bij veel fietsjacks moeilijk samengaan.

Daarnaast zijn er nog meer belangrijke en minder belangrijke eigenschappen. Reflectorstrepen zijn belangrijk, je gebruikt de jas namelijk vooral bij slecht weer en dan maakt de reflectie je beter zichtbaar. Verder is het draagcomfort natuurlijk belangrijk, en het gewicht maakt daar een belangrijk deel van uit.

Zaken die minder belangrijk zijn, maar toch mee kunnen spelen bij je keuze zijn de aanwezigheid van (afsluitbare) zakken, een hoogsluitende kol, een naadloze afwerking en een capuchon.

Hier selecteer je de voor jou beste fietsjack

In het overzicht met fietsjacks vind je circa 700 regenjacks / windjacks voor op de fiets. Door al je eisen en wensen aan te vinken kun je uit al die fietsjassen jouw beste fietsjacks selecteren. Alle belangrijke eigenschappen kun je in deze selectie meenemen.
Menu :