Tips over sportkleding en andere sportbenodigdheden

Home » , » De beste sportbril voor iedere sport

De beste sportbril voor iedere sport


Voor sporten als fietsen of hardlopen, maar ook golfen of varen, is een goede zonnebril heel gewenst. Een gewone zonnebril is hierbij verre van optimaal. Waaraan moet een sportbril voldoen bij welke sport?


Tip: Goede sportbrillen koop je relatief goedkoop bij de beste winkels om een sportbril te kopen.

Sportbril fietsen

Een fietsbril moet goed rondom aansluiten om de ogen te beschermen tegen opstuivend stof maar ook tegen wind. Het is bij een fietsbril tevens erg fijn als er geen rand onderaan het montuur zit zodat je de weg goed kunt zien. En natuurlijk moet de bril je ogen tegen het zonlicht beschermen. Het wegfilteren van schitteringen en reflecties is ook belangrijk.

Sportbril hardlopen

Voor hardlopers geldt hetzelfde als voor fietsen. Een fietsbril is daarom voor hardlopers ook erg geschikt. Bij hardlopers moet de bril ook stevig op het hoofd zitten zodat hij niet gaat meebewegen tijdens het rennen.

Sportbril wintersport

Tijdens het skiƫn draag je een skibril, maar ook als je op een terras zit wil je graag een bril die je ogen tegen het op de sneeuw weerkaatsende licht beschermt. Een goede zonnebril is dan noodzakelijk. Deze kan ook de vorm hebben van een sportbril, voor extra bescherming.

Sportbril watersport

Ook op een boot heb je een goede zonnebril nodig. Er bestaan ook speciale watersport sportbrillen. Deze hebben gepolariseerde glazen die de schittering op het water wegfilteren.

Sportbril golf

Bij golf heb je goed zicht nodig. Een sportbril voor golf zorgt er voor dat je de contouren van de golfbaan en green goed kan zien. Zo'n golf sportbril doet dat veel beter dan een gewone zonnebril.

Kijk bij de bovenstaande beste winkels voor een sportbril voor al deze sportbrillen tegen de laagste prijs.Menu :