Tips over sportkleding en andere sportbenodigdheden

Home » » Tips en informatie voor de beste wandelrugzak

Tips en informatie voor de beste wandelrugzak


Bij een stevige wandeltocht kun je een standaard rugzak meenemen, maar het beste loopcomfort en de meest praktische ruimte heb je bij een specifieke wandelrugzak. Laten we daarom hier eens kijken naar de mogelijkheden van wandelrugzakken


Wandelrugzakken zijn er in alle formaten. Je hebt ze met een inhoud van 7 liter, klein en compact voor een wandeltocht, tot wandelrugzakken met een inhoud van 40 liter die ook geschikt zijn als je gaat backpacken. En ook de keuze uit kleuren en designs is heel divers. Ook belangrijk, want je wilt er natuurlijk wel goed uitzien op je wandeltocht.

Hieronder vind je de beste wandelrugzakken:




Wat is de beste wandelrugzak?

Een wandelrugzak is een lichte rugzak die goed tegen water en andere zware omstandigheden bestand is. Een goede wandelrugzak is makkelijk en comfortabel te dragen. De rugzak mag je immers niet hinderen tijdens het lopen, ook niet als je de hele dag op pad bent en lastig terrein als hellingen en modderige paden moet overwinnen.

Wandelrugzak tips


  • Bij de bovenstaande winkels vind je dagrugzakken en rugzakken voor een langere trektocht. Bij een dagwandeling hoef je geen slaapzak, deken, matras, kookspullen e.d. mee te nemen. Dat scheelt natuurlijk enorm in de vraag naar ruimte. Ga je overnachten? Kies dan voor een wandelrugzak met een inhoud van 35 liter of meer.
  • Het volume (in liters) is één, maar je hebt ook te maken met een draaggewicht (in kilo's). Volume en gewicht kunnen flink afwijken. Een fles water weegt immers heel wat meer dan een slaapzak. Het kan dus zijn dat je bij een dagtrip meer gewicht meeneemt dan bij een meerdaagse tocht. Let er dus ook bij een dagrugzak op dat deze voldoende gewicht kan dragen.
  • En de rugzak weegt zelf ook wel wat. Maar die verschillen in gewicht staan meestal niet in verhouding tot het gewicht van de bagage. Hecht hier dus niet al te veel waarde aan.
  • Het draagcomfort is heel wat belangrijker dan het gewicht van de wandelrugzak zelf. Een goede wandelrugzak beschikt over een heupgordel om slingeren van de rugzak te voorkomen. De schouderbanden dragen het gewicht en mogen dus niet te smal zijn en moeten comfortabel aanvoelen.
  • Let ook goed op het comfort van de rugpand. Deze achterkant van de wandelrugzak drukt immers de hele tocht tegen je rug aan. Een goede voorziening om het zweet van je rug af te voeren is ook belangrijk.
  • Waterdichtheid is een belangrijke eigenschap van een wandelrugzak. Je wandelt immers niet alleen met mooi weer. Er zit veel verschil in de waterdichtheid tussen de verschillende wandelrugzakken. Het beste tegen vocht beschermd zijn je spullen in een outdoor-rugzak met waterdichte naden en een waterdichte rits of rolsluiting. Sommige rugzakken zijn zelf niet zo waterbestendig maar worden geleverd met een regenhoes.
  • Heel belangrijk bij een wandelrugzak zijn natuurlijk de indeling en vakken. Ga voor je een wandelrugzak koopt eerst goed na wat je mee wilt nemen en neem dat mee in je keuze. Wil je een drinkzak gebruiken? Let dan goed op of de rugzak daarvoor een voorziening heeft.
  • Er bestaan speciale damesrugzakken. Vaak hebben deze alleen een ander (vrouwelijker) kleurtje, maar soms wijken de schouderbanden ook iets af. Meestal zijn deze dan iets kleiner.

Kijk bij de eerder genoemde winkels voor alle mogelijkheden en prijzen.
Menu :