Tips over sportkleding en andere sportbenodigdheden

Home » » Beste fietstrainers uit de test

Beste fietstrainers uit de test


Trainen op je racefiets is lastig als het vriest of als er sneeuw ligt. En het is verre van aangenaam bij guur en koud weer. Een fietstrainer kan de oplossing zijn. Met een fietstrainer kun je je binnen in huis gewoon op je racefiets trainen. Je hebt uitgebreide en goedkope fietstrainers. Hier de beste fietstrainers in diverse categorie├źn.


Een fietstrainer is dus een compleet ander apparaat dan een hometrainer waarop je ook moet fietsen. Bij een fietstrainer train je gewoon op je fiets. Maar dan binnen.

Er zijn verschillende soorten fietstrainers. Je hebt wheel on fietstrainers waarmee het achterwiel op een rol draait en je hebt direct drive fietstrainer waarbij het achterwiel wordt vervangen door de fietstrainer. Dat laatste is beter, voelt meer als echt fietsen en je prestaties kunnen heel nauwkeurig worden gemeten, maar een direct drive fietstrainer is ook duurder.

Bij de wheel on fietstrainers is er weer een onderscheid te maken in een elektrische en niet elektrische fietstrainer. De niet elektrische fietstrainer is relatief goedkoop, maar kent geen extra mogelijkheden. Bij een elektrische fietstrainer kun je via een app je fietsprestaties meten en analyseren en je kunt parcoursen programmeren en virtueel rijden. Kortom, de mogelijkheden zijn veel groter.

Meer weten?

Kijk op TestResults.nl voor de beste fietstrainers uit de test.
Menu :