Tips over sportkleding en andere sportbenodigdheden

Home » , » Loopbanden test: Koop de beste loopband

Loopbanden test: Koop de beste loopband


Heb je er een hekel aan om met slecht weer of koud weer buiten te hardlopen? Denk dan eens aan een loopband. Met zo'n loopband kun je gewoon thuis in huis hardlopen. Je kunt zelfs een parcours met klimmetjes nabootsen. Hier informatie over de beste loopbanden.


Zet een loopband voor de televisie en je kunt onder het lopen zelfs een soap, DWDD, Pauw, MTV of een ander televisieprogramma kijken. Er zijn zelfs geavanceerde loopbanden waarbij je het parcours dat je loopt op de televisie kunt zien. Zo is het net of je buiten loopt. Maar dan droog en warm.

Hou er wel rekening mee dat de prijzen van een goede loopband wel boven de 500 euro liggen, en dat de beste loopbanden zelfs meer dan 1.000 euro kosten. Er zijn wel veel goedkopere prullen te koop, zelfs bij de supermarkt en de bouwmarkt, maar dat zijn zeker geen aanraders. Als je een loopband koopt, koop dan een goede hometrainer en geen goedkope rommel want daar krijg je toch spijt van. Kijk voor de beste loopbanden bij de uitslag van de test van loopband hometrainers. De beste koop die je daar vind is helemaal niet duur, maar wel heel goed.

Waar moet je op letten bij het kopen van een loopband hometrainer?


  • De loopband moet niet te smal zijn. 40 centimeter is redelijk standaard. Breder is beter want comfortabeler.
  • Een actief demping systeem zorgt voor minder belasting van knieĆ«n en gewrichten. Erg belangrijk!
  • Ook als je geen 130 kilo weegt is het belangrijk dat de loopband personen met dit gewicht aankan. Dit is namelijk een teken dat de hometrainer van een degelijke kwaliteit is.
  • Ook het gewicht van de loopband zelf is een goede indicatie van de degelijkheid. Wat lichter lijkt interessant, maar juist de zwaardere loopbanden (met meer metaal) zijn degelijker.
  • Het is erg belangrijk dat de loopband makkelijk op te klappen en weer neer te zetten is. Je zal hem namelijk eerder gebruiken als je hem snel en makkelijk in de woonkamer neer kan zetten. 
Foto: Cristopeit loopband hometrainer
Menu :