Tips over sportkleding en andere sportbenodigdheden

Home » » Goede hockeyschoenen: Tips en informatie

Goede hockeyschoenen: Tips en informatie


Onderschat de noodzaak van goede hockeyschoenen nooit. Hockey is een sport waarbij je veel moet draaien, keren, versnellen en afremmen. Goede hockeyschoenen zijn niet alleen nodig om al deze bewegingen optimaal uit te voeren, maar ook om blessures tegen te gaan. Maar wat zijn goede hockeyschoenen?


Rennen, sprinten, remmen, versnellen, wenden, springen, al deze bewegingen zogen ervoor dat je lichaam klappen krijgt tijdens het hockey spelen. Je enkels, knieƫn, heupen, maar ook je rug, hebben veel te verduren gedurende het hockeyspel. Daarom is goede demping bij hockeyschoenen erg belangrijk. Deze schokdemping vangt al deze klappen op, en dat voorkomt blessures bij hockey en lichamelijke klachten in een later stadium.

De beste merken hockeyschoenen

Er zijn enkel merken die helemaal gespecialiseerd zijn in hockeyschoenen zoals Dita, Reece en Brabo. Het mag duidelijk zijn dat deze schoenen die helemaal op hockey gericht zijn van topkwaliteit zijn. Daarnaast zijn er bekende sportmerken die goede hockeyschoenen maken zoals Adidas en Asics. Wil je goede hockeyschoenen tegen de laagste prijs kopen? Kijk dan bij de aanbevolen hockeywinkels om deze hockeyschoenen goedkoop te kopen.

Waaraan moeten goede hockeyschoenen voldoen?

Dat demping heel belangrijk is bij hockeyschoenen hebben we hierboven al geschreven. Maar er zijn meer eigenschappen waaraan goede hockeyschoenen meten voldoen. Stabiliteit en grip zijn erg belangrijk om de korte, abrupte en snelle bewegingen die hockey kenmerken te kunnen maken. En ook de pasvorm moet goed zijn, anders gaat je voet bij al deze bewegingen schuiven in de schoen en dat veroorzaakt blaren. Hockeyschoenen mogen dus nooit te groot zijn. Er moet niet teveel ruimte zijn, niet in de lengte maar ook niet in de breedte.

Ook de ventilatie is erg belangrijk, om zweten en blaren tegen te gaan, en goede hockeyschoenen moeten een klap van een stick kunnen opvangen.

Bezuinig dus niet op hockeyschoenen en kies voor goede schoenen die goed zijn voor je lichaam en die lang meegaan. Want goedkoop is vaak duurkoop.

Bij bovengenoemde winkels koop je de beste hockeyschoenen tegen de laagste prijs.

Zie ook: Hockey tips
Menu :