Tips over sportkleding en andere sportbenodigdheden

Home » » Hometrainer. Fitnessapparatuur voor thuis

Hometrainer. Fitnessapparatuur voor thuis

De hometrainer (de naam zegt het al) is het meest gebruikte fitnessapparaat voor thuis. Een hometrainer is dan ook makkelijk in huis te plaatsen fitnessapparaat dat heel veelzijdig is.


Met een hometrainer kun je eenvoudig meerdere spiergroepen ontwikkelen, maar ook werken aan je uithoudingsvermogen.Het tempo en trainingsniveau kun je altijd zelf bepalen met een hometrainer, en je eigen sportschool thuis is altijd geopend.

Hier koop je goedkoop de beste hometrainers

Kijk voor de beste hometrainers tegen de laagste prijs bij BeterSport en andere aanbevolen winkels om Beste Hometrainer Kopen.  Je vindt daar ook de top 10 van fitness-apparaten.

Hometrainer en trainen van spieren

Een hometrainer lijkt sterk op een fiets. De spieren die je traint zijn dan ook dezelfde als bij intensief fietsen. Het gaat om de beenspieren, maar ook om de kuiten en de bilspieren. Vooral de spieren van de bovenbenen worden met een hometrainer intensief getraind.

Hometrainer en vetverbranding

Met een hometrainer train je je buikspieren nauwelijks maar toch is een hometrainer goed tegen een buikje. Doordat je workout de vetverbranding stimuleert wordt ook het buikvet verbrandt.

De weerstand

Heel belangrijk voor de training met de hometrainer is de weerstand die de hometrainer geeft. Deze weerstand is in te stellen. Bij eenvoudige hometrainers gaat dat met een schakelaar, maar je hebt ook hometrainers met een elektrisch verstelbare hometrainers. Hierop kun je een programma instellen, waarbij dan weer licht en dan weer zwaar getrapt kan worden. Het is zo zelfs mogelijk om hele touretappes na te fietsen.

Trainingscomputer hometrainer

Een goede hometrainer beschikt over een computer met een display waarop je alle belangrijke gegevens kunt aflezen zoals de hartslag, de gefietste afstand, de getrainde tijd, het aantal verbrande calorie├źn en soms ook de wattage en de rotatie. Gegevens kunnen worden opgeslagen en later worden geanalysteerd.

De beste hometrainers

Kettler, FitBike, Sole, Endurance en Spirit zijn goede A-merken voor een hometrainer.

Bij de aanbevolen winkels op het bovenaan genoemde Beste Hometrainer Kopen vind je al deze hometrainers tegen lage online prijzen.

Foto's: Kettler
Menu :