Tips over sportkleding en andere sportbenodigdheden

Home » » Wat is het beste sporthorloge? Hier de test

Wat is het beste sporthorloge? Hier de test

Een goed sporthorloge helpt je bij het verbeteren van je sportprestaties. Maar wat is het beste sporthorloge? Bij een test van sporthorloges zijn zes horloges als beste sporthorloge aangewezen in even zoveel categorieën.


Want als je met je sporthorloge aan triatlons loopt, waarbij je moet zwemmen, fietsen en hardlopen, worden er andere eisen gesteld aan het horloge dan bij iemand die hem gebruikt om voor de marathon te trainen.


Kijk op test sporthorloges op TestResults.nl voor de zes beste sporthorloges in zes categorieën.

Wat meet een goed sporthorloge?

Een belangrijk onderdeel van een sporthorloge zijn de sensoren. Deze sensoren bepalen wat je met het sporthorloge kunt meten en registreren.

Je hebt bijvoorbeeld een hartslagsensor die de hartslag kan registeren. Deze hartslag is niet alleen bepalend voor de prestaties maar ook voor de vetverbranding. De hartslag kan gemeten worden via de pols (waaraan  het horloge wordt gedragen), maar direct van het hart via een borstband.

Een andere handige sensor is de GPS-sensor. GPS maakt het mogelijk om je trainingen op vaste routes te meten en met elkaar te vergelijken. Je kunt als het ware met jezelf een wedstrijd houden.

En zo zijn er nog meer sensoren zoals snelheidsmeters, hoogtemeters, dieptemeters, barometers, thermometers, calorieën-tellers, kompassen en sensoren om de slaap, stappen en beklommen traptreden te meten. De beschikbare sensoren verschillen per sporthorloge, en daarom verschilt het beste sporthorloge voor de ene sport ook van die van het beste sporthorloge voor een andere sport.

Analyseren van de gegevens

Een ander belangrijk onderdeel van een sporthorloge zijn de mogelijkheden om al deze verzamelde gegevens te analyseren via je computer, smartphone of tablet. Ook kun je met een goed sporthorloge trainingsschema's maken en bijstellen, en met sommige goede sporthorloges kun je deze gegevens online uitwisselen met andere sporters.

Kijk bij de bovenstaande test van sporthorloges welke horloges de beste sporthorloges voor verschillende soorten gebruikers zijn.

Foto: Polar
Menu :