Tips over sportkleding en andere sportbenodigdheden

Home » » Goede wandelschoenen (informatie en tips)

Goede wandelschoenen (informatie en tips)


Goede schoenen zijn altijd belangrijk, maar als je een flinke wandeltocht gaat houden of op wandelvakantie gaat wordt er helemaal veel van je schoenen gevraagd. Gebruik voor een wandeling dus altijd goede wandelschoenen. Hiermee kun je veel lichamelijk klachten voorkomen, en het loop ook veel fijner! Hier kijken we naar goede wandelschoenen.


Wat zijn goede wandelschoenen?

Het is belangrijk altijd te kiezen voor wandelschoenen van een goed gespecialiseerd merk. Van een fabrikant die veel kennis heeft over de eisen die aan goede wandelschoenen gesteld worden. Kies daarom voor wandelschoenen voor één van de beste merken wandelschoenen. Dan weet je dat de basis goed is. Het is dan alleen nog maar zaak de wandelschoenen te kiezen die bij jou manier van gebruik passen.

Wandelschoenen voor Nederland of in de bergen

Loop je alleen in het vlakke Nederland of ga je er ook de bergen mee in? Ben je dagen lang op pad of wil je wandelschoenen voor je wekelijkse zondagmiddagwandeling? De eisen die er aan wandelschoenen gesteld worden verschillen per toepassing.

Voor gebruik in Nederland zijn de zogenaamde Klasse A wandelschoenen voldoende. Voor in de bergen moet je echter kiezen voor Klasse B wandelschoenen. Voor op vlakke wegen zijn lage wandelschoenen het best omdat deze je voeten veel lucht geven. Hoge wandelschoenen geven meer steun, wat in de bergen weer belangrijk is.

Leer of kunststof?

Kunststof schoenen hebben een slechte naam, want kunststof schoenen zijn meestal goedkope schoenen van goedkope materialen met slechte eigenschappen. Voor wandelschoenen gaat deze vlieger echter niet op. Materialen als Gore-Tex en Cambrella zijn kunststoffen maar deze zijn speciaal voor outdoor-activiteiten ontwikkeld. Dit zijn dus geen goedkope alternatieven voor leer maar juist materialen die nog betere eigenschappen hebben op het gebied van ademen en bescherming tegen vocht.

Kijk bij de wandelschoenen van de bovengenoemde beste merken, dat weet je zeker dat je wat goeds koopt.
Menu :